Fleet Complete’iga Mount Everestile

Fleet Complete jälgib GPSi abil Kreeka ultravastupidavussportlase Georgios Tsiano teist katset 8848 meetri kõrgust Mount Everesti vallutada. Lisaks aitab Georgios oma teekonnal läbi viia ka maailma kõige kõrgemal toimuvat ragbimängu. Põnevaid väljakutseid kui palju!

assJälgi Mount Everesti ekspeditsiooni 3D kaarti.

123Mount Everest, mis esmakordselt vallutati aastal 1865, on mägironijate jaoks üks ihaldusväärsemaid tippe. See maailma kõige kõrgem mägi asub Himaalaja piirkonnas Nepali ja Hiina piiril. Mount Everestil ronimine hõlmab endas väga keerukaid tehnilisi väljakutseid, võimalikku mägihaigust, ekstreemseid ilmaolusid ja isegi lumelaviini ohtu.

2017. aastast alates on hukkunud 300 Mount Everesti tippu pürgijat.

Tegu on inimvõimete piire kompava väljakutsega, mis meelitab Georgiose sarnaseid sportlasi, kes soovivad oma võimeid ekstreemsel tasemel proovile panna. Just selline vaimne ja füüsiline suutlikkus tõmbab Fleet Complete’i, toetame innovaatoreid nii ettevõtte sees kui ka väljas.

Enne kahe nädala pikkust tippuronimist pidi Georgios kogenud meditsiinitöötajana jälgima ka LMAX Rugby Challenge‘i raames 6400 meetri kõrgusel Mount Everesti ülemises baaslaagris läbiviidavat ragbimängu.

LMAX Rugby Challenge’il on kaks eesmärki: esiteks koguda annetustena vähemalt 200 000 Inglise naela rasketes oludes elavatele või puuetega lastele Ühendkuningriigis ja Iirimaal. Teine eesmärk on läbi viia maailma kõige kõrgemas kohas ragbimäng ja sellega Guinessi rekordi omanikuks saada.

trgGeorgios Tsianos all keskel karvase neljajalgse sõbra kõrval (Foto: Georgios Tsianos)

Neile, kes ragbiga tuttavad ei ole, siis tegemist on keeruka kontaktspordialaga, kus tuleb joosta, hüpata ja vastaseid maha tõmmata. Ideaalsed tingimused ragbi mängimiseks oleksid pehme vähmamärg muruplats ja kena, veidi jahe päev, kus õhutemperatuur on veidi alal 20 kraadi. Himaalaja karmides tingimustes, kus hapnikutase on palju madalam ja temperatuur alla nulli, seisavad võistlejad silmitsi võimaliku õhupuudusega, külmumise ja liigesevaluga külmunud pinnal jooksmisest.

13. aprillil lahkusid Georgios ja ragbimeeskond Suurbritanniast Lhasasse (Nepaalis) ja meil õnnestus temaga ühendust võtta, et kuulda veidi reisimuljeid. Enne Mount Everestile jõudmist läbis ekspeditsioon aklimatiseerumiseks Tiibetis mitmeid kõrgemaid alasid, jõudes lõpuks hea tervise juures 5200 meetri kõrgusele baaslaagrisse. 


Pärast nelja päeva pikkust aklimatiseerumist baaslaagris jätkasid nad teekonda vahelaagrisse, kust on täies hiilguses näha Mount Everest ja hämmastavalt lummav Ida-Rongbuki liustik.

3rfgGyantse, Tiibet (Foto: Georgios Tsianos)

Rongbuki liustik on justkui külmunud jäälainete ookean. Just siit on vaated liustikule ja Himaalaja tippudele kõige dramaatilisemad. Liustiku idapoolsel küljel on rada, mida ekspeditsioonid kasutavad Mount Everesti tippu ronimise alustamaks ja ka Georgios koos ragbimeeskonnaga läks sama teed.

Viimane tõus vahelaagrist ülemisse laagrisse läbib jäävälju ümber Changtse jalami, et ületada viimane moreeniala – grupp lamedaid kruusakünkaid liustiku kõrval.

Pärast ühte puhkusepäeva läks maailmarekordi üritamiseks – 30. aprillil ja 1. mail mängiti 6400 meetri kõrgusel ragbit. Guinessi Rekordid on üsna rangete nõudmistega ja hetkel ootab meeskond vastust, kas maailma kõrgeimal mängitud ragbimäng vastas kõigile esitatud tingimustele.

Ragbimeeskond naasis Suurbritanniasse, Georgios alustas aga Mount Everesti tipu vallutamist.

Jälgi Georgios Tsiano teekonda meie Tracking Everest Climb lehel ja vaata rohkem pilte ekspeditsioonist Georgiose Instagrami lehel.

jmkn.nkkk.kÜlemine baaslaager (Foto: Georgios Tsianos)

sfsxghsshshBaaslaager (Foto: Georgios Tsianos)

n,bjmvjTiibeti platoo ja mägismaa (Foto: Georgios Tsianos)