Üleminek nutikale sõidumeerikule Smart Tachograph Version 2

Alates 1. jaanuarist 2025 tekib tahhograafi vahetamise kohustus rahvusvahelisi vedusid tegevatele sõidukitele. See muudatus on osa uutest Euroopa Liidu määrustest, mille eesmärk on parandada liiklusohutust. Loe lähemalt kohustusest siit https://www.eraa.ee/smarttacho2

Mis muutub?

Alates 1. jaanuarist 2025 peavad sõidukid, millel on analoog- või enne 2019. aasta juunit paigaldatud digitaalsed sõidumeerikud, uuendama oma seadmed nutikale sõidumeerikule (Smart Tachograph Version 2). Uus sõidumeerik pakub täiustatud funktsioone, sealhulgas:

  • Geograafilise teabe süsteem (GIS): Salvestab automaatselt, millal ja kus sõidukid ületavad riigipiire.
  • Tugevdatud järelevalve: Jälgib tegevusi, nagu piiriületused ja laadimine/mahalaadimine, ning saadab andmeid ametivõimudele.
  • Parem turvalisus: Uued võltsimisvastased omadused, sealhulgas satelliitsignaali autentimine ja sõltumatud sisemised sensorid.

Millega tuleb arvestada?

seoses tahhograafi välja vahetamisega võib tekkida vajadus ka GPS kontroller uuema vastu välja vahetada, et säiliks juhi ja tahhograafi failide allalaadimise võimekus. Oma seadmete ühilduvuse kontrollimiseks võtke ühendust oma kontohalduriga või kirjutage aadressile myyk@fleetcomplete.eu. Aitame välja selgitada kas ja millised seadmed vajavad vahetamist, et toetada Smart Tachograph Version 2 tehnoloogiat ja jätkuvat failide alla laadimist.

Meeldetuletus sõiduaegade reegli kohta

Lisaks sõidumeerikute uuendamisele on oluline järgida olemasolevaid Euroopa sõidumeerikureegleid, mis nõuavad, et juhid teeksid vähemalt 45-minutilise pausi pärast iga 4,5 tunni pikkust sõitu. See paus võib olla jagatud üheks 15-minutiliseks ja üheks 30-minutiliseks osaks, tagades, et juhid oleksid piisavalt puhanud ning tagada ohutus.