25 aastat telemaatikat

Fleet Complete Eesti üksuse juured ulatuvad 1998. aastasse kui 5. novembril registreeriti Oskando ettevõte. Oskandole aluse pannud arendajate fookuses ei olnud too aeg mitte tarkvara vaid hoopis riistvara arendamine ja tootmine. Lisaks arendati ka kaugjuhitavaid seadmeid, millega sai näiteks SMS-i teel autot eelsoojendada, väravaid avada või muid seadmeid kaugelt juhtida.
Üheks populaarseimaks seadmeks sõiduautode trackimisel osutus Autocontroller MK3.5 ning üheks esimeseks kliendiks oli 2009. aastal G4S, kellega koos loodi Eesti turul uudne autovalve lahendus – kui sõiduautost tuli häire, läks signaal läbi meie seadme otse G4S juhtimiskeskusesse.
Peale Ambient Sound Invest investeerimisotsust hakati tugevdama tarkvara ja telemaatika teenust, millega tegeleme siiani.

2011. aastal lõpetati riistvara arendamine ja tootmine ning keskenduti ainult telemaatika teenuse arendamisele.

2013. aastal peale Taani ettevõtte Autolog ühinemist sündis Ecofleet, mis tõi kaasa tegevuse laienemise Skandinaaviasse, tõusime Baltikumi ja Skandinaavia turu üheks liidriks. Tänaseks on Ecofleet kasutusel meie edasimüüjate brändina.

2018. aasta jaanuaris ühineti Põhja-Ameerika ettevõttega Fleet Complete, mis tõi endaga kaasa laiema globaalse vaate.

Meie arendustiim hakkas töötama globaalsete lahendustega ning Euroopa turu suunal keskenduti eestlaste poolt loodud tarkvara arendamisele, mida tunnete täna FC+ platvormina. Euroopas on meil oma meeskonnad Baltikumis, Skandinaavias, Hollandis, Belgias ja Kreekas.

Ülemaailmselt haldame üle 600 000 liikuva objekti ja 30 000 ettevôtte, kes kõik meie lahenduse abil oma äritegevust veelgi efektiivsemaks muudavad.

Mõned populaarsemad tooted minevikust:

GateManager – seade, mis avas ühe telefonikõnega ukse/värava.

CarKeeper – GPS/GSM kontroller turvasüsteemi ja lisaseadmete juhtimiseks sõidukile.

Rentkeeper – asukoha kuvamine digitaalsel kaardil kasutades MPS teenust.

Motokeeper – paljude seadmete jälgimise ja töötundide kokku lugemise seade.

 

Tulin Eesti ettevõtet juhtima aastal 2009 kui telemaatika oli alles lapsekingades. Meie eduloo alustaladeks on Eesti kliendid, kes julgesid meie pakutavaid uudseid lahendusi katsetada, edasimüüjad, kes julgesid antud lahendusi Euroopa kliendile pakkuda ning erinevad partnerlused ja üleeuroopalised ühinemised. Kiiresti suutsime pakkuda palju rohkemat kui “täppi kaardil” ning kasvasime globaalseks.” – Jaanus Truu, Fleet Complete Eesti juht ja Euroopa müügijuht (ettevõttes 13+ aastat)

 

Kui Oskando oli otsustanud riistvara arenduse tarkvara vastu välja vahetada, oli meie väike Tartu arendusettevõte just see, kelle poole pöörduti. Tegelesime kaarditarkvara loomisega, kus algselt skännisime kaarte sisse suureks pildiks, et siis tracker kaardi peal tööle panna. Kõik oli väga suur, kohmakas ja algeline. Uhke on mõelda, kuidas pisikestest riistvara- ja tarkvarapuntidest on saanud maailma üks juhtivamaid telemaatika teenuse pakkujaid, kus arendajana on kogu aeg kõige põnevam aeg, sest ettevõte ja toode on pidevas arenemises.” – Jüri Tarkpea, arendusjuht (ettevõttes 14+ aastat)