People of Fleet Complete: Venna Tasane

Venna on Fleet Complete-s töötanud juba 13 aastat. Ta on meie GPS seadmete ehk riistvara ekspert ning tema töö hõlmab kõige raskemate tehniliste probleemide lahendamist. Kolleegid ütlevad, et Venna on põhjalik – väga põhjalik, mis on antud positsiooni juures suurepärane omadus! Venna suurim motivatsioon ja põhjus, mis on teda 13 aastat meie juures hoidnud – inimesed ja töö iseloom, mis on iga päev täiesti uute väljakutsetega.

“Inimesed on Fleet Complete-s ägedad. Muidu ma ei sõidaks Pärnust (130 km) kontorisse kord või kaks korda nädalas. Olen juba 7-8 aastat töötanud kodus, isegi enne COVIDit, ja mulle meeldib hea tasakaal kodu ja kontoris käimise vahel. Samas saan ma ka väljas objekti olla, koolitada paigaldajaid ja lahendada keerulisemaid probleeme klientide juures.”

Meeldejäävad projektid

Venna meenutab 12 aasta tagust projekti, 4×4 ekspeditsioonist Mongooliasse. Tegemist oli kõrbe ekspeditsiooniga, kus levi ei olnud ning Venna pidi looma süsteemi, mis saatis SMS-i teel asukohateateid korra päevas. “Oli vaja täppi kaardil ning see oli vaja sinna leiutada ilma interneti levita. Mõtlesin välja konfiguratsiooni, mis salvestas kogu teekonna „oma kõhtu“ ning saatis kord päevas asukoha ka SMS-iga, mis seejärel kaardile punkti märgistas,” meenutab Venna.

Fleet Complete ja Jõgeva MC

Fleet Complete on juba aastaid toetanud Jõgeva MC ja ühte Baltikumi suurimat motoüritust Jõgevatreff. Fleet Complete GPS seadmed aitavad jälgida klubi varustust, sealhulgas traktoreid, ATV-sid, mootorrattaid, haagiseid ja erinevaid klubi tegevusi. Venna on Jõgeva MC liige ning Jõgevatreffi korraldusmeeskonnas.

“Nagu Jõgevatreffi looja, Igor Ellison ütleks — Jõgevatreff on heade sõprade kokkutulek ja neid sõpru tuleb ca. 15-17 erinevast riigist. Kui siin üritusel ringi vaadata siis, mõni mees on kõik 32 aastat kohal käinud. Ju siin midagi ikkagi on, mis need inimesed kokku toob.“

Mootorratturite kogukond

Venna jaoks on mootorratturite kogukond nagu suur perekond. Üksteise tervitamine tee peal ning abi pakkumine teepervel seisvale tsiklimehele on justkui sisse kodeeritud. Üks näide selle-suvisest reisist Saksamaale, kus kaasratturi mootorratas tee peal katki läks. “Juhuslik leedukas Kaunase klubist astus kohe ligi ja pakkus abi,” räägib Venna. “Aastaid tagasi Tšehhi reisilt tagasi tulles oli sõbra rattal probleeme. Ei läinud palju aega mööda kui kohalikud klubiliikmed olid kohal, tarisid ratta oma garaaži, aitasid remondiga, pakkusid majutust, toitu ja jooki. See on väga toetav kogukond.”

Põnevad tsiklimatkad

Venna kirg mootorrattasõidu vastu on viimase kümnendi jooksul viinud teda paljudele seiklustele. Üks äärmuslikumaid reise oli Rumeenias, kus mägiteel sõites tuli karu mõne meetri kaugusele. “See oli päris kõhedust tekitav. Inimesed toitsid karusid oma autodest sest loomad liikusid tee ääres. Lõpuks tuli politsei ja käskis kõigil edasi liikuda, sest ega see ei ole naljaasi. Karu on suur kiskja ja oleks võinud kergesti kellegi jala otsast hammustada,” meenutab Venna.

Üks kaunimaid kohti, kus Venna mootorratta seljas seigelnud on, oli aga Tšehhis, kus ootamatult lõppenud tee viis neid peaaegu valmis ehitatud külalistemajani, kust avanesid hingematvad vaated. “Karge Tatra mägede õhk, päikesepaiste ja hea seltskond – selles kohas ja tol hetkel oli midagi, mis jääb meelde.”

Venna on pühendunud, põhjalik ja usaldusväärne ja on näha, et ta suudab inspireerida oma motopisikuga ka ümberkaudseid inimesi (Fleet Complete Eesti kontorites on tänaseks mootorrattureid trobikond ja nendest nii mõnigi on Jõgevatreffi külastaja). Meil on hea meel, et Venna on tee meie juurde leidnud ja ootame põnevusega uusi motoaastaid ja väljakutseid pakkuvaid probleeme Venna lauale.

Jõgevatreff toimub sel aastal 25-28.07.2024

Rohkem infot ürituse kohta http://www.jogevamc.ee/