Kliendilugu – Schön Transport (videointervjuu)

Kui mõelda transpordisektorile, siis sageli kujutame ette lõputuid autokolonne maanteedel, mis viivad kaupu ühest kohast teise. Harva mõtleme aga sellele, kuidas tehnoloogia on muutnud logistikavaldkonda  tõhusamaks ja keskkonnasõbralikumaks, samas tõstes teenuse kvaliteeti. Schön Transpordi koostöö Fleet Complete ja FleetGuruga on selle muutuse suurepärane näide.

Külastasime hiljuti Pärnus asuvat head klienti Schön Transporti, et uurida, kuidas on tehnoloogiline areng ettevõtte tööprotsesse mõjutanud. Rene Schön, ettevõtte kaasasutaja jagas oma kogemust ja mõtteid, kuidas on nende ettevõte Fleet Complete ja FleetGuru süsteemid integreerinud oma igapäevatöösse.

Schön Transport, mida veavad Rene ja tema vend, on olnud transpordiäris juba 15 aastat, teades seega valdkonna nii magusat kui ka mõru poolt. Rene märkis, et enne Fleet Complete lahenduste kasutuselevõttu oli ta nagu „Ott kosmoses“ – juhtidega suhtlemine oli keerukas ja aeganõudev: “Igapäevane sõnumineerimine juhtidega, et teada saada, kus nad asuvad või millal liikuma hakkavad, oli vältimatu osa meie igapäevatööst.”

Rene sõnul muutus kõik 12 aastat tagasi, kui ettevõte võttis kasutusele Fleet Complete teenuse. „Täpp kaardil“ on nüüdseks muutunud standardiks, ent lisaks sellele on lisandunud ka mitmeid teisi funktsioone, mis aitavad jälgida sõidualaseid näitajaid nagu tühikäigud, sõidukiirused, kütusekulu ning jõudeaeg, mis on eriti oluline kütusekulu kontrolli all hoidmiseks. Lisaks ütleb Rene, et üheks väga suureks eeliseks on automaatne tahhograafi andmete allalaadimine.

Kütusekulu osas on Schön Transport võtnud kasutusele kütusevardad, et jälgida reaalajas kütusetaset ja saada teavitusi, kui see peaks järsult muutuma. See aitab otseselt vähendada ettevõtte kulusid ja ökoloogilist jalajälge.

Telemaatika 2.0 koos FleetGuru-ga

Eelmisest aastast kasutab Schön Transport esirindlikult ka FleetGuru lahendust, mis on integreeritud Fleet Complete platvormiga. FleetGuru platvorm võimaldab hallata hoolduskulusid ja teha kiireid otsuseid operatiivinfo põhjal otse nutitelefonist.

Uudne lähenemine andmete juhtimisele FleetGuru abil on oluliselt optimiseerinud nii sõidukite hooldust kui ka logistilisi operatsioone, võimaldades Schön Transportil pakkuda oma klientidele paremaid ja kiiremaid lahendusi.

Rene rõhutab, et  Fleet Complete süsteemi kasutamine on muutunud igapäevaseks rutiiniks: “See on esimene asi, mida ma teen, kui kontorisse tulen – avan Fleet Complete rakenduse ja vaatan kõik olulised näitajad üle,” ütleb ta.

Schön Transpordi pühendumus tehnoloogilisele innovatsioonile ja integreeritud koostöö Fleet Complete ja FleetGuruga demonstreerib, kuidas kaasaegsed lahendused võivad transpordisektorile uue hingamise anda, ühendades efektiivsuse, keskkonnasõbralikkuse ja kõrgendatud teeninduskvaliteedi.