5 nippi, mis aitavad kütusekulu vähendada

Viimasel ajal on kütusehind eestlaste seas niisama populaarne jututeema kui ilm. Sama pingsalt nagu ilmakaarti jälgitakse ka tanklate kütusehinna tabloosid. Kütusekulu on märkimisväärne kuluallikas nii väikesele kui ka suurele ettevõttele. Järgnevalt toome mõned nõuanded, mida jälgides on võimalik ettevõtte kulutusi kütusele vähendada.

Väldi mootori tühikäigul töötamist

Kui auto mootor töötab kaks minutit tühikäigul, tarbib sõiduk umbes sama koguse kütust kui ühe kilomeetri pikkuse vahemaa läbimisel. Kui mootor seisab tühikäigul tund aega, tarbib see umbes sama palju kütust kui 40 km läbimisel. Seega on auto tühikäigul seismise vältimine üks lihtsamaid viise, kuidas kulusid kokku hoida. Ecofleeti ökonoomse sõidustiili jälgimise lahendus võimaldab seda jälgida ja annab ka autojuhile tagasisidet, kuidas oleks võimalik ökonoomsemalt sõita. 

Paranda sõidustiili

Ökonoomsemalt sõitmine aitab märgatavalt vähendada auto kütusekulu ja suurendab liiklusohutust. Kuidas aga motiveerida töötajaid ökonoomsemalt sõitma? Üheks võimaluseks on Ecofleeti ökonoomse sõidustiili jälgimise lahendus, mis võimaldab kaardistada kõik kiiruse ületamised, järsud kiirendused ja pidurdused. Mobiilirakendus annab autojuhtidele peale igat sõitu tagasisidet ja juhid saavad oma tulemusi teistega võrrelda ning vaadata, kuidas nende sõidustiil on aja jooksul muutunud ja mis mõju see kütusekulule on avaldanud. Näiteks on mõni ettevõte ökonoomse sõidustiili jälgimise lahendust kasutanud, et luua töötajate motiveerimissüsteem ja maksta kokkuhoitud kütusekulu arvelt töötajatele lisapreemiat.

Planeeri optimaalseid sõiduteekondi

Kui Sul on vaja päeva jooksul külastada viit klienti, kes asuvad linna erinevates otsades, kas oled kindel, et suudad kokku panna kõige optimaalsema teekonna? Teekonna optimeerimise lahendus on lihtne viis, kuidas vähendada samade tööülesannete täitmiseks läbitavate kilomeetrite arvu ja seeläbi kütusekulu. Ecofleeti lahendus arvutab välja kõige optimaalsema teekonna ja lisab kõik tööülesanded või kliendikülastused interaktiivsele kaardile. Kui peaks juhtuma, et mõni kliendikülastus jääb ära või lisandub juurde, saab neid mugavalt juurde lisada või eemaldada ja seejärel arvutab süsteem uue optimaalse teekonna.

Jaga tööülesandeid parimal võimalikul viisil

Kas oled meeskonnajuht ja soovid tööülesandeid kõige optimaalsemal viisil liikuvate töötajate vahel ära jagada, aga Sul ei ole ülevaadet, kus töötajad asuvad? Kui üks töötaja asub 10 km kaugusel ja teine 1 km kaugusel objektist, siis tööülesande andmine lähemal asuvale töötajale aitab vähendada sõidetavate kilomeetrite arvu. Ecofleeti GPS-jälgimissüsteemi abil tead täpselt, kus kõik töötajad parajasti asuvad ja saad neile tulenevalt asukohast jagada tööülesanded. Töötajatel on tänu Ecofleeti nutirakendusele selge ülevaade neile antud tööülesannetest ja nad saavad teavitusi otse mobiili, kui uus tööülesanne on lisandunud või olemasolev muutunud. Lisaks saab tööülesande teostamisel mobiilirakenduse abil täita dokumenteerimiseks vajalikke vorme, lisada allkirju ja fotosid.

Vii auto õigeaegselt hooldusesse

Korrapärane hooldus vähendab auto kulumisest tingitud rikete tekkimise ohtu ja hooldatud töökorras auto tarbib teatavasti ka vähem kütust. Kui oled üks nendest inimestest, kellel hoolduste ajad kipuvad meelest ära minemast, siis Ecofleeti lahenduse abil saad seadistada automaatseid meeldetuletusi lähenevast hooldusest SMS-i või e-kirja teel. Hooldusmooduli abil on võimalik jälgida, kui palju kilomeetreid või päevi saab üks või teine sõiduk enne hooldusesse minekut veel sõita ning kõik tehtud hooldused on süsteemist tagasiulatavalt ülesleitavad.

Hoia ära kütusevargusi

Kütusevargused on kahjuks veel nii mõneski ettevõttes esinev probleem. Ecofleeti lahenduste abil saate jälgida sõiduki kütusekulu ja seadistada märguanded, mis teavitavad teid, kui kütuse maht paagis järsult väheneb. Kütuseinformatsiooni jälgimine võimaldab lisaks analüüsida kütusekulu erinevate autode ja juhtide lõikes. 

Terviklik autopargi haldamise lahendus võimaldab hoida kütusekulu kontrolli all ning motiveerida juhte sõitma ökonoomsemalt. Ecofleeti lahendus on paindlik ja seda on võimalik kohandada vastavalt ettevõtte vajadustele. Kui tekkis huvi, võta meiega ühendust ja leiame teie ettevõttele parima lahenduse.

Related Articles