5 võimalust autopargi kütusekulu vähendamiseks

Täna räägime säästmisest. Väiksem kütusekulu ei tähenda ainult keskkonnasõbralikkust – ökonoomsus säästab ka raha. On olemas palju viise, kuidas kütusekulu vähendada.

image-png-Sep-25-2020-09-59-11-80-AM 

Siin on sulle selleks viis erinevat võimalust:

  1. Osta uusi autosid. Moodsam tehnoloogia on peaaegu alati “puhtam” ja suudab efektiivsemalt kütuse energiaks muuta. Uued autod ja veokid on ökonoomsemad, ohutumad ja mugavamad. Seega: oma autoparki uuendades tõstad lisaks kütuse säästmisele ka oma töötajate heaolu.
  2. Mõõda, kui ökonoomselt su juhid sõidavad. Et veenduda, kas miski muutub paremaks, pead seda esmalt mõõtma. Teadmata, kui ökonoomselt üks või teine juht sõidab, ei saa sa ka hinnata olukorra paranemist või hoopis halvemaks muutumist. Fleet Complete’i GPS-i põhine autopargi haldamise tarkvara aitab sul hinnata juhtide sõidustiili ja jälgida nii seda, kui kiirendatakse ja pidurdatakse järsult kui ka seda, kui kurvides agressiivselt sõidetakse – kõik see kulutab tavaliselt keskmisest rohkem kütust. Veokitel saab mõõta ka kütusekulu ja soovi korral jälgida muid parameetreid.

    Fleet Complete’i videokaamera-lahenduse Vision abil saad autojuhi koolitamise viia uuele tasemele, andes talle reaalajas tagasisidet ning taasesitada olukordi spetsiaalse telefonirakenduse abil, samuti luua edetabeleid ja kasutada isikustatud tulemusi, mille abil näha, kus on areng toimunud ja mida saab veel parandada.
    Eco sign on a steering wheel.

  3. Premeeri ökonoomseid juhte. Nüüd, kui saad autojuhi tööd hinnata, on hea neist paremaid premeerida. Pane nad omavahel võistlema. Eluterve võistlusmoment pakub lõbu ja annab põhjust enda üle uhke olla: peagi soovivad kõik ökonoomsemalt sõita ja selle nimel pingutada. Auhinnaks võib olla kas raha või puhkusepäevad – lisaks sellele, et saab teiste ees uhkustada.
  4. Planeeri sõite paremini. Kui autojuht peab päeva jooksul näiteks kliente külastades või kaupa kohale viies tegema mitu sõitu, on sul võimalus teekonda optimeerida. Sihtpunktide järjekorda muutes võib teekond lüheneda kümnete (ja isegi sadade) kilomeetrite võrra. See tähendab nii raha- ja kütusesäästu kui ka ajalist kokkuhoidu.

    Fleet Complete’i autopargi haldamise lahendus võimaldab seda teha. Ülesannete järjekorda saab muuta nupuvajutusega – süsteem leiab kõige kiirema ja ökonoomsema teekonna, mis vähendab otseselt kulusid. Kui tööplaan on valmis, saad selle saata otse oma töötaja nutiseadmesse.

  5. Sõida vähem. See soovitus võib tunduda naiivne, kuid on tegelikult väga tähtis. Mõtle oma sõitudele – kas need kõik on tõesti vajalikud? Milline on tulemus? Näiteks: kas on mõistlik sõita 200 kilomeetrit väikese paki järele. Täpselt samamoodi võid teha kümme märkamatut lühisõitu, mis kõik põletavad kütust. Määra kindlaks, milline on kõige kuluefektiivsem viis oma kaupade kohaleviimiseks. Lisakäikude tegemata jätmine säästab kütust ja tõstab produktiivsust.

Nagu näed, on kütusekulu vähendamine muutmise, mõõtmise ja autojuhtide motiveerimise küsimus. Sinu ettevõtte kütusesääst võib ulatuda kümne protsendini.

Kas soovid kulusid vähendada? Võta ühendust!

 

Related Articles