Kuidas vähendada tühjalt sõidetud kilomeetreid?

Est-Trans Kaubaveod, kelle peamiseks tegevusalaks on kauba transport, sh ka jahutatud ja külmutatud kaup, on meie üks vanimaid kliente. Ettevõte kasutab Fleet Complete terviklikku autopargi lahendust, sh veokite GPS jälgimist koos kütusemonitoorimisega. Lisaks tarneahela planeerimisele ja sõitude optimeerimisele jälgime külmutus- ja jahutusgeneraatoritega sõidukitel ka täpset temperatuuri.

Est-Trans logistikajuht Üllar Põld ütles, et taolist telemaatika lahendust nagu seda täna pakub Fleet Complete, otsis nende ettevõte juba pea 20 aastat tagasi. „Ettevõtte kasvamisega nägime kiirelt vajadust autopargi jälgimiseks ja sõidumarsruutide optimeerimiseks. On olnud aegu kui autojuhid ei olnud piisavalt motiveeritud lisaringe tegema, mistõttu seisid sõidukid tihtipeale tühjalt, ootamaks järgmist tööpäeva. Nüüd on meil täpne ülevaade autode asukohast ja tehtavatest töödest, mistõttu on ka juhid motiveeritud, teades mis on eelseisvad tööd ning kui kaua sõitudele aega kulub,“ kommenteeris Põld.

Transpordiettevõtte jaoks võib autopargi ülalpidamine olla üks kõige suuremaid kulusid, mistõttu on see ülimalt oluline enda jaoks võimalikult efektiivselt tööle panna. Uue töötaja puhul võib olla oluliseks ajakaotuseks orienteerumine õige mahalaadimispunkti juurde. Kliendile on aga vaja tagadakindlus, et kaup jõuab nendeni lubatud tarneakna raames. „Fleet Complete platvorm optimeerib sõiduringid automaatselt vastavalt sisestatud töödele, kus juht näeb täpselt, millise mahalaadimispunkti juurde sõita ja kaua sõit aega võtab. See on suureks abiks ka algajale juhile, kes marsruute veel ei tea ja kliendile, kellele saab kinnitada täpse kauba kättesaamisaja. Lisaks kasutame FC keskkonda ka tööde kirjeldamiseks ning kliendi kinnituse salvestamiseks. Nii säästame aega, raha ning vähendame oluliselt ka oma ökoloogilist jalajälge,“ ütles Põld.

Related Articles