Kui palju aega kulub linna või valla muru niitmisele?

Muru niitmine koduaias on üsna lihtne tegevus – vaatad aknast välja ja kui muru on liiga pikaks kasvanud, tuleb see ära niita. Olenevalt ala suurusest kulub selleks tavaliselt kuni tund aega. Kuidas aga omada ülevaadet, kui niidetavaks alaks on kogu linna või valla haljasalad? Igapäevaselt (või isegi iganädalaselt) kõik murulapid läbi kontrollida võib ilmselgelt liiga töömahukas ülesanne olla. Pakume loos välja lahenduse, kuidas saada haljasalade hooldamise kohta hea ülevaade.

Kas ja kus muru niideti?

Vallad, linnad ja suurte haljasaladega asutused (näiteks golfiväljakud) lasevad oma murulappe niita tavaliselt enda aednikel või mõnel teenusepakkujal. Kuna muru tuleb tuleb üsna tihti hooldada, võib sellega kaasnev kulu olla märkimisväärne. Paraku on aga tehtud tööde täpne jälgimine ilma abivahenditeta keerukas – kas muru niidetakse ikka kokku lepitud aegadel ja kõigil murulappidel? Kas arvel esitatud töötunnid on korrektselt kokku loetud? Ecofleet saab siinkohal abistada selge ülevaate saamisega.

Kuidas saab muru niitmisest ülevaate?

Just nagu talviste teehooldetöödega, saab ka suviste haljasalade hooldamise puhul kasutada GPS-seireteenust. GPS-kontroller tuleb paigaldada murutraktoritele ja selle abil saab jälgida masina tööd. Jälgimisseade on murutraktorile kergesti paigaldatav ja lihtne kasutada. Lisavõimalusena saab trimmeriga niitjate tööd kaardistada kas käsiseadme või Ecofleeti nutirakenduse abil.

Ecofleeti muru niitmise aruandlus

 

Kui niidukitele on seireseade paigaldatud, saab kõiki niitmisi reaalajas ja tagantjärgi kaardil vaadata. Kaardile saab luua ka muru niitmist vajavate piirkondadega alad, mille põhjal saab vajaliku info aruanneteks muuta ning kontrollida, kas muru on niidetud ikka kõigilt kokku lepitud murulappidelt. Lisaks kaardil nähtavale visuaalsele ülevaatele saab aruannetest näha tehtud tööde läbisõitu, ajalist kestvust ja konkreetsetes aladest tehtud töid. Ehk siis vajalikul hetkel saab kontrollida, kui palju (ajaliselt ja läbisõidult) murutraktor kokku lepitud muruplatsidel niitis. Kui niitmisteenuse pakkujal on ka töid, mida pole vaja kohalikule omavalitsusele välja näidata, saab lisada võimaluse seadme välja lülitamiseks.

Aruannete põhjal on lihtne ka tehtud tööde eest arveid esitada, sest on olemas selge, kontrollitav mõõdik – kui eelmises kuus niideti ainult 3 tundi, siis saab raha küsida ainult nende tõendatud tundide eest. Pealkirjas esitatud küsimusele me siin postituses vastata ei saa. Küll aga saab Ecofleet anda tööriista, mis selle info nutikalt välja selgitada oskab.

Related Articles