GPS-lahendused muudavad talvised teetööd läbipaistvamaks!

Oktoobrikuu viimastel päevadel maha tulnud lumi on meeldetuletus sellest, et ega lumi taevasse ei jää ja üsna varsti võime oodata ka lumisemat maapinda ja talvele omaseid külmakraade. Kui nii mõneski Euroopa riigis lume saabudes liiklus päevaks või paariks seiskub, siis Eesti teehooldajad on alati olnud tublid ja öösel maha sadanud lumi on tavaliselt hommikuks teedelt lükatud.

Teehooldustööd on omavalitsusele kulukad ja õigeaegne teede lumest puhtaks lükkamine ning hooldamine nõuab hästikorraldatud ja läbimõeldud logistikat. Fleet Complete teehoolduslahenduste ekspert, Meelis, annab nõu, miks kasutada GPS-lahendusi teehoolduses ja kuidas need on abiks nii teehooldajatele kui ka omavalitsustele.

Fleet Complete teehooldustööde haldamise GPS-põhine tarkvaralahendus aitab automatiseerida igapäevaseid masinapargi haldamisega seotud tegevusi ning annab reaalajas ülevaate vajalikest võtmenäitajatest, et oleks selge ülevaade hooldatud ja hooldamata teedest. Sul on selge ülevaade, kus teehooldusmasinad asuvad, kui palju teid on vaja hooldada, kes meeskonnast parajasti töötab ja kui kaugel nad teehooldusega on.

Miks kasutadaFleet Completei GPS-lahendust teehooldustööde haldamiseks?

  • Jälgimisseade on masinale kergesti paigaldatav.
  • Tänu jälgimisseadmele on kõik tehtavad tööd reaalajas ja tagantjärgi kaardil nähtavad.
  • Automaatsed aruanded annavad selge ülevaate tööde ajalisest kestvusest ja konkreetsetes piirkondades tehtud teehooldustest.
  • Teenusesse saab lisada riiklike ja kohaliku omavalitsuse teede kaardikihi või luua spetsiaalsed alad, et kontrollida, kas hooldusi on tehtud kokku lepitud teedel. Kaardikihtidena saab valida erinevaid kaardirakendusi (Regio Balti, OpenStreetMap, Maa-ameti põhi-, foto-, katastripiiride- ja -numbritega kaart, ilmaradar, riigi- ja kohalikud teed, põllumaad ning teepiirangute kaardikiht);
  • Vajadusel saab lisada riiklike teid hooldavate firmade poolt viimase nelja tunni jooksul läbitud teekondade kaardikihi Maanteeameti rakendusest.
  • Võimalik täpselt mõõta lisaseadme, näiteks lumesaha tööd – millal see on tööasendis ja millal mitte.
  • Võimalik vaadata iga masina lõikes läbitud kilomeetreid, mis piirkonnas on masinaga teid hooldatud ja kui kaua on teede hooldamiseks aega kulunud erinevatel perioodidel.

Kuidas Fleet Complete lahendus töötab?

Teehooldusmasinatesse paigaldatud sensorite abil fikseeritakse, millised teelõigud on hooldatud. Kõiki võtmenäitajaid on nii teemeistritel kui kohaliku omavalitsuse töötajatel mugav ja lihtne reaalajas asukohakaardilt jälgida ja lülitiga fikseeritud teelõigud joonistuvad kaardile rasvaselt.

Vaadates lähemalt mõnda kindlat teelõiku, saab kaardilt välja lugeda, mis teehooldusi on antud teelõigul tehtud, kui kaua need aega võtsid jmt.

Teemeistrid saavad nii paremini tööd planeerida ja kohalik omavalitsus saab kindel olla, et nende piirkonna teed on hooldatud.

{{cta(‘df14e360-df5d-47c5-91ad-1f6667cfbf7b’)}}

 

Related Articles