5 säästliku sõidu ja kulude vähendamise nippi

Miks see üldse oluline on?

Kas teie ettevõttes on tarbesõidukeid? Siis oled ehk kuulnud ka ökosõidust.

Viimase paari aasta jooksul on ökosõidust saanud autotööstuse lemmiksõna ning ka suurem osa juhtivatest telemaatikalahenduste pakkujaist keskenduvad lahendustele, mis võimaldavad autopargil keskkonnasõbralikumalt sõita ning vähendada hoolduskulusid ja autopargi kütusekulu.

Selles blogipostituses jagame mõningaid nippe, kuidas oma autoparki keskkonnasõbralikumaks muuta. Enne viie nõuande andmist vastame mõnele küsimusele, mis sul praeguseks võib-olla juba tekkinud on.

Mis on ökosõit?

Ökosõit on sõiduki selline kasutamine, mis teadlikult ja järjekindlalt vähendab kütusekulu (kasutab säästlikult ressursse). See on terviklik lähenemine nii sõidustiilile kui ka sõidukite haldamisse, mille eesmärk on võimalikult väike ökoloogiline jalajälg.

Miks mind peaks ökosõit üldse huvitama?

Sest tegu on keskkonnaga! Kuna sõidukid ja äritransport töötavad täna peamiselt fossiilsetel kütustel, on neil globaalses soojenemises suur osa. Heitgaaside ja mürgiste osakeste õhku paiskamise minimeerimine vähendab planeedi kahjustamist. Kuid kui keskkonnamõju sind ei veena, siis võib-olla paneb sind ümber mõtlema see, et roheline sõidustiil on ka majanduslikult kasulik. Jah, sest seda kasutusele võttes hoiad ettevõttele kokku hulga raha.

Seda põhjusel, et sujuvam ja säästlikum sõit vähendab nii kütuse- kui ka hoolduskulu. Halvasti hooldatud auto tarbib rohkem kütust, äkiline sõidustiil ja rohke tühikäik kulutavad seda veelgi enam. Hoitud auto kulud, millega käitutakse heaperemehelikult, on kuni 15 protsendi võrra väiksemad.

Ning kui juhte koolitada, kuidas oma tööd planeerida, autosid kasutada ja millist sõidustiili kasutada, väheneb olulisel määral risk, et satutakse liiklusõnnetusse või et saadakse kiiruse ületamise eest trahvi. Need on kulud, mis võivad ulatuda kümnete tuhandete eurodeni ja lisaks muule mõjutada ka kindlustuse hinda.

Niisiis: siin on paar nippi ja nõuannet, kuidas muuta oma juhid ja autopark „rohelisemaks“.

5 nippi, kuidas oma autopark „roheliseks“ muuta

  1. Investeeri autopargi haldussüsteemi.

Esimene samm on vajaliku info saamine. Investeerides autopargi haldussüsteemi nagu Fleet Complete, oled teinud esimese sammu roheliselt sõitmise poole ning saanud ligipääsu olulistele andmetele. Neid andmeid vajad, et analüüsida oma autopargi kasutust.

Picture 1

  1. Autopark olgu värske.

Veendu, et su autopark oleks võimalikult uus ja kaasaegne. Uuemad sõidukid on keskkonnasõbralikumad kui vanad. Osta välja või liisi sõidukeid ja hoia autopargi heitmed minimaalsed.

  1. Premeeri parimat juhti.

Motivatsioon on võti, mis paneb su töötajad vastutustundlikumalt ja „rohelisemalt“ sõitma. Ökosõidu võtmeelemendid on kihutamise, pidurdamise, järsu kiirendamise ja tühikäigu vältimine. Juhtide sõiduandmete põhjal saad igaühele omistada tema sõidustiilist tuleneva skoori. See annab võimaluse muuta töö võistluseks ning teha „roheliselt“ sõitmine juhtide jaoks lõbusamaks. Boonuseks on, et sellega muutuvad kulud väiksemaks, samuti vähenevad kütusearved ja sõidukite üldine kulumine.

3 phones - driver behavior-png

  1. Sharing is caring.

Ehk et jagades hoolid. Autopargi halduslahendusse investeerimine annab sulle infot ka selle kohta, kas vajad tegelikult nii palju sõidukeid, nagu su autopargis hetkel on, ja kas need on õige suurusega. Mõne ettevõtte jaoks on keskkonnasõbralikuma ja väiksema kuluga autokasutuse õige lahendus hoopis autode jagamine. Juhtide ID-lahendused muudavad lihtsaks sellise autopargi haldamise, kus juhte on rohkem kui autosid. See vähendab nii kütuse- kui ka liisingukulu ning muidugi on keskkonnasõbralik, sest vähem sõidukeid tähendab vähem heitmeid.

 

  1. Hoolda autosid regulaarselt.

Kasuta autopargi haldusteenust, et olla kursis sõidukite hooldusgraafikuga. Hästi töötav mootor tekitab vähem mürgiseid heitmeid ja kulutab vähem kütust. Hoia silm peal ka rehvidel, sest liiga tühjad rehvid tõstavad kütusekulu.

Related Articles