Maksu- ja Tolliameti spetsialistid toetavad sõidupäeviku täitmiseks GPS-kontrollerseadme kasutamist

Käisime hiljuti Maksu- ja Tolliametis, et tutvustada Ecofleeti sõidupäeviku lahendust ning küsida maksuspetsialistide hinnangut antud teenusele. Näitasime, kuidas teenus töötab, milliseid andmeid talletatakse ja kuidas andmeid privaatsena hoitakse.

Maksu- ja Tolliameti töötajate hinnang Ecofleeti sõidupäevikule

Maksu- ja Tolliameti töötajate tagasiside oli igati positiivne. Hinnati, et  Ecofleeti  lahendusega on võimalik pidada sõitude kohta arvestust selliselt, et sõidu kohta logitakse kõik olulised andmed. Võib väita, et sõitude automaatne GPS-seadme abil logimine on usaldusväärsem ja täpsem kui käsitsi arvestuse pidamine, kuna sõidust jäävad lisaks muule alles näiteks andmed ka kasutatud marsruudi kohta ja sõidu tegemise aja kohta. Seejuures on aga oluline välja tuua, et sõidu selgitusse tuleb kindlasti märkida ka sõidu selgitus ehk põhjendus, kuidas antud sõit tööga seotud oli.

Maksu- ja Tolliameti sõidupäevikutega tegelevad revidendid avaldasid lahendusele poolehoidu ning leidsid, et Ecofleeti lahenduse abil korrektselt koostatud sõidupäevikutega ei tohiks kellelgi probleeme tekkida. Muidugi lisaks tehnilisele lahendusele tuleb tähelepanu pöörata andmete korrektsusele, ehk sõidu eesmärk peab samuti õige (ning Maksu- ja Tolliametile usutav) olema.

Miks kasutada sõidupäeviku täitmiseks Ecofleeti?

GPS-jälgimislahendus pole sõidupäeviku täitmiseks küll kohustuslik, aga kindlasti jätab usaldusväärsema mulje kui käsitsi täidetud tabel. Erilist kahtlust äratavad ise täidetud sõidupäevikud, kus igas kuus on ametisõitudeks lihtsalt paar Tallinn-Tartu-Tallinn sõitu – selline muster ei vasta enamasti reaalsetele sõitudele.

Ecofleeti sõidupäeviku tugevused

Ecofleeti lahendus kasutab ära nutikat tehnoloogiat, et muidu aeganõudev protsess kasutajale võimalikult mugavaks teha. GPS-kontrollerseadme abil registreerib süsteem automaatselt kõik sõidud, märkides ära algus- ja lõpp-punkti, sõiduaja, vahemaa ja läbisõidunäidu. Kasutajal tuleb määrata ainult sõidutüüp (era- või ametisõit) ning eesmärk. Ecofleeti sõidupäevik arvutab välja ka isikliku auto kasutamisel tekkiva hüvitise suuruse.

Lisavõimalused

Ecofleeti platvorm pakub sõidupäeviku lahenduse kõrval ka erinevaid autoparkide ja meeskondade haldamise lahendusi – iga klient saab valida just endale vajalikud moodulid. Sobiv lahendus on nii raskeveokitele, hooldus- ja müügimeeskondadele, autode ühiskasutamisele kui ka mitmetele teistele valdkondadele.

Samal teemal:

Related Articles