Uuring: 92% ettevõtetest leiavad, et GPS-jälgimissüsteemid aitavad tõsta töötajate produktiivsust

Bobit Business Media poolt läbi viidud uuringust selgus, et GPS-jälgimissüsteemide kasutusele võtmisega kasvas töötajate produktiivsus ja vähenesid ettevõtte sõidukite ja tööjõu haldamisega seotud kulud. Uuringus osales üle 1000 autopargi halduse eest vastutava töötaja nii avalikust- kui ka erasektorist, kellest 92% tõdes, et GPS-jälgimissüsteemide kasutusele võtmine aitas neil sõidukeid ja tööjõudu efektiivsemalt hallata ja omas positiivset mõju ärile. 59% vastanutest lisas, et peale GPS-jälgimissüsteemide kasutusele võtmist vähenesid ettevõtte kulutused kütusele ja sõidumarsruute hakati tänu uutele võimalustele efektiivsemalt planeerima. Selle tulemusena vähenesid tööjõukulud 12%, kütusekulu langes olenevalt ettevõttest 10% – 40% ning liiklusõnnetuste arv vähenes keskmiselt 21,1%.

Järgnevalt vaatame kuut võimalust, kuidas GPS-jälgimissüsteemide abil automatiseerida tööülesannete ja töötajate haldamisega seotud protsesse ning omada reaalajas ülevaadet kütusekulust, sõidukite hooldustest, töötajate tööajast või sõidustiilist, et paremini ja efektiivsemalt planeerida ressursse ja seeläbi hoida kokku kulusid.

Töötajate tööaja ja pauside jälgimine

Suurima osa ettevõtte kuludest moodustavad tööjõukulud. Kui ettevõtte töötajad veedavad suurema osa oma ajast autoroolis, on nende tegevustest ülevaate saamine keeruline. Näiteks, kui töötajad alustavad tööpäeva pool tundi hiljem, veedavad lõunal poole tunni asemel tund aega ja lahkuvad tööpostilt pool tundi varem, on päevane ajakadu poolteist tundi töötaja kohta. GPS-jälgimislahendus on sellisel juhul parim abivahend. Reaalajas ülevaade ja raportid aitavad töötajate ja sõidukite tööaega efektiivsemalt planeerida ja seeläbi tõsta ettevõtte produktiivsust.

Tööde juhtimine ja liikuvate töötajate haldamine

Tööülesannete haldamise lahendus automatiseerib tööprotsesse. Ecofleeti lahendus annab ülevaate kõigist töötajatest ja tööülesannetest ning võimaldab ülesanded optimaalselt erinevate töötajate vahel ära jagada, võttes arvesse, millal töötajad on vabad ja kui lähedal nad objektile asuvad. Töötajatel on tänu Ecofleeti nutirakendusele selge ülevaade neile antud tööülesannetest ja nad saavad teavitusi, kui uus tööülesanne on lisandunud või olemasolev muutunud. Lisaks saab tööülesande teostamisel täita dokumenteerimiseks vajalikke vorme, lisada allkirju ja fotosid. Kontoritöötajad või meeskonnajuhid saavad omakorda vaadata läbisõidu ja külastuste aruandeid veendumaks, et kõik kliendid said külastatud ja kui kaua kulutati aega kohtumistele ning sõidule.

Optimaalse sõiduteekonna planeerimine

Optimaalse sõiduteekonna planeerimine on vajalik, et etteantud aja jooksul saaks täita võimalikult palju tööülesandeid ja vältida ebaotstarbekaid marsruute. Teekonna optimeerimise lahendus on selleks parim tööriist. Näiteks arvutab Ecofleeti lahendus välja erinevate teekondade pikkused ja ajakulu ning lisab kõik tööülesanded interaktiivsele kaardile. Tööülesandeid on võimalik kaardil ühest punktist teise lohistada ja seejärel arvutab süsteem uue optimaalse teekonna. Seetõttu ei ole juhtidel vaja enam ise pead vaevata selle üle, kuidas punktist A punkti B kõige kiiremini jõuda, vaid süsteem teeb kalkulatsioonid nende eest.

Mootori tühikäigul töötamise jälgimine

Kas teadsite, et kui auto mootor töötab kaks minutit tühikäigul tarbib sõiduk umbes sama koguse kütust kui ühe kilomeetri pikkuse vahemaa läbimisel. Arvestades kõrgeid kütuse hindasid, on auto tühikäigul seismise vältimine lihtne viis, kuidas kulusid kokku hoida. Ecofleeti ökonoomse sõidustiili jälgimise lahendus võimaldab autojuhi käitumist jälgida ja annab ka autojuhile tagasisidet, kuidas oleks võimalik sõidustiili parandada.  

Sõidustiili jälgimine

Vähenenud õnnetuste arv on samuti üks suurimaid eeliseid, et hakata GPS-jälgimissüsteeme kasutama. Ecofleeti lahendus võimaldab jälgida juhtide sõidustiili, et kaardistada kiiruse ületamisi, järske kiirendusi ja pidurdusi ning teisi võimalikke ohtlike olukordi. Rakendus annab autojuhtidele tagasisidet ja juhid saavad oma tulemusi teiste juhtidega võrrelda ning vaadata, kuidas nende sõidustiil on aja jooksul muutunud. Juhtide sõidustiili jälgimine ja nende motiveerimine ökonoomsemalt sõitma vähendab liiklusõnnetuste arvu. Samuti väheneb ökonoomse sõidustiili tõttu kütusekulu. Näiteks on mõned ettevõtted loonud töötajate motiveerimissüsteemi ja maksavad kokkuhoitud kütusekulu arvelt töötajatele lisapreemiat.

Sõidukite hoolduste planeerimine

Korrapärane hooldus ning õigeaegne remont vähendab auto kulumisest tingitud rikete tekkimise ohtu. Seega on õigeaegselt tehtud hooldused üks lihtsamaid viise kulude kokkuhoidmiseks. Hoolduste haldamise lahenduse abil saab mugavalt üles märkida kõik sõidukitega tehtavad hooldustööd ja seadistada meeldetuletus lähenevast hooldusest SMS-i või e-kirja teel. Hooldusmooduli abil on võimalik jälgida, kui palju kilomeetreid või päevi saab üks või teine sõiduk enne hooldusesse minekut veel sõita ning kõik tehtud hooldused on süsteemist tagasiulatavalt ülesleitavad.

Terviklik autopargi haldamise lahendus võimaldab efektiivsemalt juhtida tööjõudu ja tööülesanded, planeerida optimaalseid sõiduteekondi ning motiveerida juhte sõitma ökonoomsemalt. Ecofleeti lahendus on paindlik ja seda on võimalik kohandada vastavalt ettevõtte vajadustele. Kui tekkis huvi, võta meiega ühendust ja leiame teie ettevõttele parima lahenduse.

Related Articles