Sõidupäeviku käsitsi täitmine võib tuua lisakulu

2014. aastal kadus ettevõttel võimalus ametisõitude eest töötajale ilma sõidupäevikut pidamata hüvitist maksta. Kui ettevõtte töötajad teevad isiklike autodega töösõite ja on soov neid sõite maksuvabalt kompenseerida, siis on vaja sõitude tõendamiseks pidada sõidupäevikut.

Käsitsi täitmine tundub kahtlane

Ühe Ecofleeti kliendi müügimeeskond kasutab ametisõitude tegemiseks isiklikke autosid ning esitab hüvitise saamiseks tööandjale kuu lõpus sõidupäeviku. Enne Ecofleeti automaatse sõidupäeviku kasutusele võtmist koostati päevikud käsitsi. Ettevõtte müügijuht kommenteeris: “Käsitsi täidetud sõidupäevikutega oli mul juba pikemat aega kahtlus, et ei esitata päris korrektseid läbisõite. Mõnel müügimehel oli kuine ametisõitude läbisõit igas kuus pea identne. Ühel teisel töötajal oli see alati kilomeetri pealt võrdne maksimaalse maksuvaba hüvitise määraga võrduva läbisõiduga. Ja üldiselt oli tunne, et see on pigem raha küsimise koht, mitte korrektsete andmete esitamine. No ei saa ju nii olla, et igas kuus läbid täpselt sama palju kilomeetreid. Kuna meie müügimeeskond on päris suur – üle 10 inimese – oli igakuine väljaminek ametisõitude hüvitamiseks märkimisväärne.”

Hea lahendus säästab aega ja raha

Seetõttu otsustatigi kasutusele võtta Ecofleeti automaatse sõidupäeviku lahendus. Müügijuht lisas: “Tegelikult oli põhjuseid veel. Lisaks andmete korrektsusele saab minu meeskond tänu automaatsele lahendusele nüüd põhitööle keskenduda – ei ole vaja kogu aeg sõidupäevikut täita ega sõite täpselt meeles pidada. Lahendus ise on innovatiivne ja samas väga lihtne kasutada.  Nii rahalises kui ajalises mõttes on meie ettevõte plussis, töö tegemine ja ametisõidud on läbipaistvamad, kõik on rahul.”

Ecofleeti automaatse sõidupäeviku eelised

Ecofleeti automaatse sõidupäevikuga on andmed korrektsed, ei teki kogemata ega meelega valesid sõite. Sõitude meeles pidamise ja käsitsi kirjutamise vaev jääb ära – rohkem aega on keskenduda põhitööle. Ecofleet arvutab kokku ka makstava hüvitise ning väljastab nii raamatupidamisele kui ka Maksu- ja Tolliametile sobivas formaadis sõidupäeviku.

Samal teemal:

Related Articles