Kuidas ennetada autoaku tühjenemist?

Sõidukite akud võivad pikema seismise tõttu tühjaks minna. Miks see nii on? Esiteks on autos mitmed seadmed, mis töötavad ka siis, kui auto seisab ja seetõttu kulutavad tasapisi akut, näiteks signalisatsioon, kell ja muud elektroonikaseadmed. Teiseks tühjeneb aku, kui seda ei ole pikema perioodi jooksul kasutatud. Aku tühjenemise aeg sõltub mitmetest tingimustest nagu välistemperatuur, aku laetus ja seisukord. Samuti on mõnedel autodel rohkem elektroonikat, mis voolu tarbivad. Seetõttu ei ole võimalik üheselt öelda, kui kaua autoaku seistes laetud püsib, kuid praktika on näidanud, et see periood on paarist nädalast paari kuuni. Kui aku pole enam päris uus, on see periood lühem.

Autoaku tühjenemist saab ennetada

Mittekäivituv auto ei ole paratamatu nähtus, millega peab lihtsalt harjuma – seda saab Ecofleeti lahenduste abil ennetada. Ecofleeti jälgimislahendus mõõdab akupinget, mis aitab probleemi ennetada. Isegi, kui auto seisab parklas, edastab see vaikimisi iga tunni järel informatsiooni sõiduki asukoha ja akupinge kohta. Seega saate mugavalt luua akupinge languse sündmuse, mis teavitab teid e-kirja või SMSi teel, kui akupinge on langenud.

Kuidas luua akupinge languse teavitust?

Akupinge on korrektsetes oludes umbes 12 volti. Pingelangus ei toimu tavaliselt lineaarselt – pinge püsib üsna stabiilselt ühtlasel tasemel ning mingil hetkel hakkab kiiresti langema. Seetõttu peab arvestama, et pingelanguse teavituse saamisel tuleks aegsasti reageerida – teha autoga üks sõit või akulaadijaga akut laadida.  

Teavituse loomiseks ava „Seaded“ ja sealt „Sündmused“, mille alt saab luua uue reegli. Valige uus reegel ja andke sellele sobilik nimi. Reegli tingimuseks valige „Pinge“ ja määrake pingetase, millest allapoole langedes süsteem teid teavitab. Antud näites määrasime pingeks 11 volti. Teavituse jaoks saab määrata just endale sobiva pingetaseme – meie kogemusel on mõni ettevõte määranud sobivaks tasemeks 9 volti, teised jälle veidi rohkem, kuni 11 volti. Kui akupinge on vähemalt 60 minutit alla määratud taset, saadetakse süsteemi poolt teavitus teie poolt valitud viisil. Kui te puhkuse ajal e-kirju ei jälgi, saate teavituse tellida näiteks SMSi teel.

Akupinge languse teavitus aitab ära hoida ootamatuid olukordi – aku tühjenemine ei juhtu enam ootamatult.

Related Articles