6 näpunäidet, kuidas edukalt autoparki hallata

Kas teie vastutada on ettevõtte autopark? Kuidas teha õigeid otsuseid ja kasutada ettevõtte vahendeid parimal võimalikul viisil, et tagada töötajate turvalisus ja motiveerida neid? Järgnevalt toome mõned soovitused, kuidas autoparki edukalt hallata ja kasutada ära tehnoloogiavõimalusi igapäevaste protsesside automatiseerimiseks.  

Sea autojuhtidele eesmärgid ja motiveeri neid

Üha enam on hakatud rääkima turvalise liiklemise põhimõtetest ja inimeste mõttelaadi muutmisest. Tihti aga kipub autojuhtidel sellest hoolimata jalg raske olema ja unustatakse ära, et kiirustades seatakse ohtu nii iseenda kui ka kaasliiklejate elu. Seetõttu on paljud juhid hakanud mõtlema viisidele, kuidas muuta juhtide käitumisharjumisi. Kõige parem tõestatud viis selleks on juhtide motiveerimine ja eesmärkide seadmine. GPS-lahendus võimaldab teil juhtide sõidustiili (kiiruse ületamisi, järske kiirendusi ja pidurdusi jpm) nii reaalajas kui tagantjärgi analüüsida ja seeläbi luua motiveerimissüsteem, näiteks premeerida mingi perioodi jooksul ökonoomsemaid sõitjaid mõne auhinnaga. Ökonoomne sõitmine ei aita mitte suurendada ohutust teedel vaid aitab hoida kokku ka kütusekulult.

Võimalda autojuhtidele vajalikud töövahendid ohutuse tagamiseks

Kuidas tagada autojuhtide ohutus liikluses ja hoida ettevõtete head mainet. Meedias levib arvukalt pilte sellest, kuidas autojuhid tegelevad sõitmise ajal kõrvaliste tegevustega, näiteks räägivad mobiiltelefoniga või vastavad mõnele sõnumile. Liiklusõnnetuste arv on sel aastal kordades suurenenud ja rohkem tuleks hakata mõtlema sellele, kuidas selliseid olukordi ennetada. Mida saaksite tööandjana või juhina omalt poolt teha, et suurendada ohust ja hoida ära õnnetusi?

Teinekord võib mõni lihtne seade, nagu käed vaba süsteem või alkolukk hoida ära suuri õnnetusi. Kui investeering käed vabasse süsteemi aitab autojuhil hoida käed roolil, on see investeering suurema väärtusega, kui ette kujutate. Teiseks tasuks mõelda ka alkolukule. Kuigi ilmselt teie töötajad teadlikult purjus peaga rooli ei istu, alahinnatakse teinekord alkoholitaset veres. Ettevõtjana saate investeerida sellesse, et juhtidel on lisaks kainele mõistusele, olemas ka kõik vahendid, et mitte seadust rikkuda ja kaasliiklejate elu ohtu seada. Loe lähemalt alkolukulahendustest.

Automatiseeri autopargiga seotud tegevused

Te ei pea enam töötajaid taga ajama, et saada neilt informatsiooni tööaja, kütusekulu või läbitud kilomeetrite kohta ja seejärel veetma tunde Exceli tabelit täites – kogu informatsioon on kättesaadav ja vajadusel allalaetav veebirakendusest. Lisaks omate reaalajas ülevaadet autojuhtide asukohast ja saate neile jagada tööülesandeid otse mobiili.

Eestit teatakse e-riigina, kuid tihtipeale kiputakse siiski veel dokumente välja printima. Digitaliseeri oma paberimajandus ja kasuta näiteks pilvelahendusi, et pääseda dokumentidele igal ajal ja igast seadmest ligi. Ecofleeti autopargi haldamise tarkvara, aitab hoida kõik olulised andmed ühes kohas ja saate vajadusel igal ajal raportitele ligi, olenemata sellest, kas kasutate nutitelefoni või sülearvutit.

Tihti peale unustatakse korralised hooldused ära. Hooldamata auto teadupärast tarbib rohkem kütust ja seega on suuremaks kuluallikaks kui hooldatud auto. Korrapärane hooldus vähendab auto kulumisest tingitud rikete tekkimise ohtu ja hooldatud töökorras auto tarbib teatavasti ka vähem kütust. Kui oled üks nendest inimestest, kellel hoolduste ajad kipuvad meelest ära minemast, siis Ecofleeti lahenduse abil saad seadistada automaatseid meeldetuletusi lähenevast hooldusest SMS-i või e-kirja teel. Hooldusmooduli abil on võimalik jälgida, kui palju kilomeetreid või päevi saab üks või teine sõiduk enne hooldusesse minekut veel sõita ning kõik tehtud hooldused on süsteemist tagasiulatavalt ülesleitavad.

Mõtle läbi uute sõidukite hankimine ja loo ühtne plaan

Mõelge läbi, kui palju sõidukeid teil reaalselt on vaja. Kas olete kindel, et ettevõtte sõidukeid kasutatakse maksimaalselt? Ehk tasuks vähedada sõidukite arvu kümnelt kaheksale. Kui mõtlete autopargi uuendamisele, tasuks kaaluda, kas ehk ei oleks odavam osta ühiskasutavad autod ning jasutada Ecofleeti ühiskasutavate autode broneerimislahendust. Loe lähemalt, kuidas analüüsida, kas teie ettevõtte autosid kasutatakse maksimaalselt.

Mõõdikud

Mõõdikud on olulised, et jälgida, kui hästi ja optimaalselt tööd tehakse. Mõned mõõdikud, mida autopargi juhid kasutavad on näiteks kilomeetri hind, sõidukite kasutatavus, õigeaegselt tehtud hoolduste protsent ja operatiivkulud. Näiteks võite seada oma meeskonnale eesmärgiks parandada sõidustiili või suurendada külastavate klientide arvu päevas, kasutades optimaalsemaid teekondi. Ecofleeti lahenduse abil on teil lihtne eesmärke seada ja jälgida, kas need saavda täidetud. 

Ole kursis valdkonna uuendustega

Edukad juhid on alati teistest sammu ees ja on teadlikud kõigist uuendustest ja võtavad need kasutusena esimesena. Hoia silm peal erinevatel portaalidel, nagu European Fleet Management Association ja võta osa konverentsidest, nagu Fleet Exexhttp://exex.eu/fleet-ee/

Terviklik autopargi haldamise lahendus võimaldab efektiivsemalt juhtida tööjõudu ja tööülesanded, planeerida optimaalseid sõiduteekondi ning motiveerida juhte sõitma ökonoomsemalt. Ecofleeti lahendus on paindlik ja seda on võimalik kohandada vastavalt ettevõtte vajadustele. Kui tekkis huvi, võta meiega ühendust ja leiame teie ettevõttele parima lahenduse.

Related Articles