Google’i kaardi võimalused Fleet Complete’i rakenduses

Google Maps (Google’i kaart) on teadaolevalt kõige terviklikum kaardikiht, kust saab informatsiooni liiklusummikutest bensiinijaamade asukohtadeni. Meie süsteemi kasutajatest ligikaudu üle 95% eelistab just Google’i kaarti. Lisaks aitab Google optimeerida teekonda ja otsida asukohta ettevõtte nime järgi.

Vaikimisi töötab kõigil kasutajatel Google’i põhikaart. See kaart sarnaneb tavakasutajatele tuntud veebist leitava Google’i kaardiga ja on enim kasutatud. Lisakaartidena on võimalik kasutada Google’i põhikaarti (hele) ja Google’i põhikaarti (hall). Need kaardikihid on abiks siis, kui teil on kaardile vaja lisada suurel hulgal andmed, näiteks erinevaid alasid või sõidukeid. Hele kaart muudab tausta võimalikult neutraalseks ja seetõttu eristuvad erinevad infokihid märksa paremini.

Google’i põhikaardi-vaade:

Maps2

Sateliitkaardi abil näete Google’i poolt sateliitpiltidest koostatud kaarti ja hübriidkaart ühendab omavahel põhikaardi ja satelliitkaardi vaate. Kui teil on vaja näha tänavapilti, tirige Google’i mehike soovitud asukohta ja teile avaneb tänavavaade. See vaade on abiks siis, kui lähete mõnda tundmatusse piirkonda ja te ei ole päris kindel, milline teie poolt otsitud aadressil asuv hoone või tänavanurk võiks välja näha.

Hübriidkaardi-vaade:

Hübriid

Reaalajas liiklusinfo

Google’i kaardile on võimalik lisada juurde erinevaid infokihte. Kõige populaarsem on kindlasti liiklusinfo. Samast rippmenüüst, kust avanevad erinevad kaardid, saate valida ka sobilikke kaardikihte. Märgistades kastikese kaardikihi „Liiklus“ ees, ilmub kaardile informatsioon liiklusummikute kohta. Kui teed on rohelised, tähendab see seda, et liiklus valitud piirkonnas on tavapärane. Kui mõni teelõik on punane, tasuks võimaluse korral seda teed vältida, sest seal on liiklusummik. Oranžikas teelõik kaardil tähendab seda, et antud teel on tavapärasest tihedam liiklus.

Liiklus

Google’i kaardi abil teekonna optimeerimine

Kaardi üleval servas asuvast otsinguribast on võimalik otsida erinevaid sihtkohti ja mitte ainult aadressi vaid ka ettevõtte nime järgi. Näites kirjutades otsingusse „Tallinna Lennujaam“ leiab otsingumootor kõik selle ettevõttega seotud aadressid, mille hulgast saab sobiliku valida.

Otsing

Kui teil on vaja külastada mitut erinevat sihtkohta, on kasulik funktsioon kindlasti teekonna optimeerimine. Klikkides lipu ikooni vasakul servas avaneb hüpikaken, mis aitab teekonda paremini planeerida. Märkides kaardile erinevad teekonnapunktid ja klikkides avanenud hüpikankas all paremal oleval nupul „Optimeeri“, saate välja arvutada optimaalseima teekonna.

Optimeeri

Erinevad kaardid, mida meie süsteemis kasutada saab

Lisaks Google’i kaardile on võimalik kasutada ka OpenStreetsMap’i, Regio ja Maanteeameti kaardivaateid. Sobiliku kaardi saate valida rippmenüüst. Menüü vaade võib kasutajate lõikes erineda. Kui teil on mõni kaart puudu, võtke ühendust meie klienditeenindusega, kes saab kaardi teie jaoks aktiveerida.

Kaardid

Related Articles