Autopargi haldaja: mida on vaja teada 2020. aastal?

Uus aasta on alanud ja nagu me kõik teame, ei püsi telemaatika maailm kunagi paigal. Milliseid arenguid on oodata 2020. aastal? Järgnevalt räägime lähemalt kolmest suunast, kuid tasub meeles pidada, et toimumas on veel palju muudki põnevat.

 

Paremate sõiduoskustega juhid ja ettevõtte sõidukite ühiskasutamine aitavad tagada ettevõtte jätkusuutlikkuse

2020. aastal ei saa ettevõtted üle ega ümber jätkusuutlikkuse küsimusest. Kuid kuidas ajada äri jätkusuutlikumalt, mõjutamata seejuures äriprotsesse ja kahjustamata kasumit?

Siin tulebki mängu telemaatika. Järgmise põlvkonna töövahendid ja nutitarkvara aitavad teil töötada tõhusamalt – tulemuseks on vähem manuaalseid toiminguid ja paberimajandust. Samuti aitab see ajada äri hulga jätkusuutlikumalt, planeeritumalt ja väiksemate ressurssidega. Näiteks on teil võimalik jälgida oma autopargi süsinikuheidet, et veenduda, kas teie rakendatavad „rohelised” meetmed on ka tõhusad. See omakorda annab kindlustunde, et kulutate oma aega ja raha õigetele asjadele.  

Samuti võite rakendada sõidustiili analüüsi, mis on jätkusuutlikuma autopargi jaoks elutähtis, kuna sõidukäitumisel on väga suur mõju sõiduki kütusekulule ja seega süsinikuheitele – ning järelikult ka autopargiga seotud kuludele. Tarbetu sõiduki kulumine, liiklusõnnetused, trahvid ja kõrged liikluskindlustusmaksed on pahatihti põhjustatud ohtlikust sõidumaneerist. Seetõttu võib töötajate juhendamine sõiduetiketi osas anda teie kasutusse senisest rohkem kapitali, mida saate suunata jätkusuutlikkuse arendamisele. 

 

2020. aasta on peamiselt sõidukite ühiskasutamise aasta

 

Ettevõtetes on tavaline, et iga liikuvate tööülesannetega töötaja saab automaatselt ametiauto, kuid kas see on tõepoolest vajalik? Kas olete täielikult kursis sellega, kui palju teie sõidukeid tegelikult kasutatakse?

Turul pakutavad nutikad sõidukite ühiskasutamise süsteemid annavad ülevaate autopargi kasutamisest ning aitavad töötajatel sõidukeid broneerida ja neid ühiskasutusse anda. Kas teadsite, et ettevõtte sõidukite ühiskasutamise süsteem võimaldab teil oma autoparki hallata 30% tõhusamalt? Ja see on imelihtne: mida vähem on teie ettevõttes kasutuses olevaid autosid, seda väiksem on süsinikuheide. See on kasulik nii keskkonnale kui teie rahakotile.

 

3G tugi kaob

3G ei ole peagi enam kasutuskõlblik, sest paljud mobiilsideoperaatorid lõpetavad käesoleval aastal 3G seadmetele toe pakkumise. Miks? 3G võrk ei vasta enam meie kiiruse ja ühendatavusega seotud vajadustele ning on aeg teha ruumi 4G ja 5G võrkudele. Ettevõtte olukorrast ülevaate saamiseks soovitame teil konsulteerida oma telemaatikaseadmete tarnijaga, kuid lihtne rusikareegel on see, et enne 2017. aastat paigaldatud riistvara põhineb suure tõenäosusega vanemal, 2G ja 3G tehnoloogial. Võttes selle teema oma telemaatikaseadmete tarnijaga jutuks juba täna saate ennetada võimalikke ettevõtte toimimisega seotud riske.

Mida üleminek 4G ja 5G võrkudele teile kui autopargi haldajale kaasa toob? Pakkujad lubavad, et 4G on kümme korda kiirem kui 3G, samas kui 5G ühildub ka autonoomsete sõidukitega. Võrk on kiire ja ühendused stabiilsemad, võimaldades omakorda kasutada rohkem näiteks videotelemaatikat. See on suurepärane võimalus kasvatada oma autopargi turvalisust veelgi.

Samuti parandab uuem riistvara lõpptarbija kasutajakogemust, pakkudes kiiremaid protsessoreid, suuremat mälu ja paremat ülevaadet sõiduki sooritusest.

Ilmselt on teie esimene mõte: „Kui palju tööd see endaga kaasa toob?” Tõsi, riistvara tuleb teil võib-olla välja vahetada. Samas on 4G eeldatavasti pikema elueaga kui 2G ja 3G – isegi 5G tulekut arvestades – nii et vaadake käesoleval aastal üle oma telemaatikalahendused ja küsige endalt, kas kasutate neid parimal võimalikul moel. Samuti mõelge, kas teil on vaja lisada oma autopargile uusi lahendusi, et oleksite edukas ka kogu ülejäänud eelseisva aastakümne. 

 

Parimad tulemused saavutatakse telemaatika erilahendustega

 

Standardsed plug&play (ühenda ja mängi) lahendused on olnud kasutusel juba aastaid, kuid 2020. aastal on märgata selget üleminekut erilahendustele. Andmed, analüüs ja masinõppimine on  absoluutselt vältimatud, et ennustada ja tuvastada teie äritegevuse jaoks olulisi suundi. Telemaatika ei peaks enam olema üksnes reaktiivne; sellel peavad olema ka ennetavad omadused. Näiteks ei ole varsti enam vaja tehnikut, kes tõttaks liikvel oleva töötaja kõne peale kuhugi midagi parandama, sest rike tuvastatakse ja kõrvaldatakse veel enne, kui sõiduki juht üldse midagi kahtlast märkab.  

Fleet Complete on juba täna täielikult sellele pühendunud, kuid oleme oma sihid seadnud veelgi kaugemale. Näiteks on meie lahendustel ligipääs Fleet Complete’i pilvepõhisele platvormile CONNVEX. Platvorm teostab võimsat ja ennetavat andmeanalüüsi nende sõidukite kohta, mida ettevõtetel on meie arvates vaja oma edu säilitamiseks. Kõikide süsteemide omavaheline ühendamine võimaldab teil töötada veelgi tõhusamalt ja jätkusuutlikumalt ning keskenduda ettevõtte kasvatamisele.

Samuti on meil professionaalseid teenuseid pakkuv meeskond, kes aitab kohandada teie olemasolevaid lahendusi või integreerib muud lahendused teie süsteemidega. Nii näiteks saame pakkuda teie andmete analüüsi teenust ja seega märgata suundi, millele saate reageerida ennetavalt, kui teie ettevõttes leiavad aset tähtsad muutused.

Milliseid arenguid ootate teie 2020. aastal?

Related Articles