Autopargi vargusvastase kava koostamine

Sõiduki vargus on autopargi haldaja üks suurimaid õudusunenägusid. Asi ei piirdu üksnes sõidukist ja selle varustusest ilmajäämisega. Te peate kulutama väärtuslikku aega, et esitada kindlustusnõudeid ja suhelda ametiasutustega, rääkimata mahu vähenemisest tingitud tööseisakutest. Vahel võib kannatada ka teie maine vedajana.

 

Tulevikku ei saa ette ennustada ja õnnetusi juhtub ikka. See, kas vargus põhjustab teie ettevõtte töös kergeid häireid või toob endaga kaasa täieliku katastroofi, sõltub teie käitumisest. 

 

Pingelistes olukordades kiputakse tegema rutakaid otsuseid. Sellepärast ongi ennetava käitumisega autopargi haldajatel olemas autopargi vargusvastane kava kui midagi lähebki viltu, on neil varuks plaan, mis aitab neil kiiresti järje peale tagasi saada. Siinkohal anname nõu, kuidas sellist kava koostada, et tagada teie äritegevuse jätkumine. 

Coronavirus-Fleet Complete-1-1-1

1. Korraldage inventuure

Varguse korral tuleb teil kadunud varast teavitada nii klienti kui ka kindlustusseltsi. Esialgu võib abi olla sellest, kui teil on vajalikud dokumendid alati käepärast. Samas on oluline pidada varade üle ajakohastatud arvestust ka digifailides. 

 

Kui salvestate VIN-koodid, kviitungid ja tootja teabe digitaalsel kujul, suudate te kaotsiläinud esemed kiiresti tuvastada ilma paberikuhjasid läbi lappamata. Lisaks on teil varguse korral võimaliku nõude esitamiseks digitaalne ostutõend alati käepärast.

 

Lisaks diginimekirjale tuleks teil teha oma varast fotosid ja videoid ning neist omakorda varukoopiad, mida säilitatakse nii ettevõttes kui ka väljaspool seda turvalises kohas eri kõvaketastel. See kaitseb teid küberrünnaku korral.

2. Paigaldage GPS-jälgimisseadmed

 

Mis on kõige kindlam viis varastatud asjad üles leida? Paigaldage igale sõidukile, vedukile, haagisele ja muule varustusele GPS-jälgimisseade! 

 

GPS-jälgimistarkvara aitab teil määrata sõiduki asukoha reaalajas. Selline väärtuslik teave suurendab tõenäosust, et saate oma vara tagasi – ja palju kiiremini. Ühtlasi on teil olemas andmed selle kohta, kus ja millal sõiduk oma teekonnal peatub. See aitab ametiasutustel viia läbi põhjalikku juurdlust ja võimaliku maha poetatud veose tagasi saada.

 

Kuigi seda juhtub harva, võite sattuda olukorda, mil sõiduki varastab mõni teie autojuhtidest. Sel juhul saate GPS-tarkvara abil tuvastada, millist võtit kasutati mootori käivitamiseks ning edastada selle väärtusliku teabe ametiasutustele. 

Soovid rohkem teada saada autopargi juhtimislahendusest ja proovida demoversiooni? Jäta meile oma kontaktid!



 

3. Suhelge avatult

 

Kui teie ettevõttel on kommunikatsiooniplaan, tähendab see seda, et nii teie ise kui ka teised meeskonnaliikmed teavad täpselt, kuidas hädaolukorras käituda. 

 

Hea suhtlustava hõlmab järgmist: 

 

  • Veenduge, et teie autojuhid teavad, kelle poole varguse korral pöörduda – ükskõik, kas nad on kuriteo pealtnägijad või selle avastajad.

 

  • Veenduge, et teie autojuhid teavad, kuidas kadunud esemeid kirja panna, sh vajalikke dokumendivorme täita.

 

  • Rääkige oma klientidega vargusest ja veenduge, et neil oleks määratud kontaktisik, kellega saate hädaolukorras ühendust võtta. Nii on teie suhted selged ja sõbralikud isegi juhul, kui midagi peaks tõesti viltu minema.

 

  • Julgustage töötajaid õnnetuse korral käituma vara omanikuna – alates aruandlusest kuni ausa ülestunnistuseni, et intsident leidis aset nende vahetuse ajal. Andke neile teada, et neid ei karistata, sest iga infokild aitab varastatud vara asukohta kindlaks teha. Kui autojuht on süüdi, võite kasutada intsidenti kui võimalust oma töötajaid koolitada, et midagi sellist enam ei korduks.

 

4. Kasutage alarme, et tuvastada sõiduki loata teisaldamine

 

Geofence ehk objekti raadiuse määramise tehnoloogia on virtuaalne tõke, mille olete ise määranud. Enamik sõidukeid järgib ettenähtud marsruuti. Kui sõiduk lahkub teie määratud alast, edastab jälgimistarkvara selle kohta automaatteate. See tähendab, et saate tegutseda veel enne, kui sõiduki vargusest teada antakse. 

 

Fleet Complete suudab tuvastada keelatud alasse suunduva sõiduki iga liikumise. Autopargi haldaja saab siis võtta juhiga ühendust, et selgitada välja, mis toimub, või pöörduda otsejoones õiguskaitseorganite poole. 

5. Jagage viivitamata jälgimisandmeid

Vargus on alati ebameeldiv, kuid asjaosaliste hea ja kiire infovahetus võib leevendada pingeid ning aidata juhtunust paremini üle saada. 

 

Teatage vargusest esimesel võimalusel õiguskaitseorganitele ja jagage nendega ajakriitilist teavet. See näitab, et suhtute juhtunusse täie tõsidusega ja annate endast kõik, et halba olukorda heastada.

6. Pidage plaanist kinni

 

Nagu ütles Benjamin Franklin: „Kui sa kukud ettevalmistuses läbi, siis valmistud läbi kukkuma.“ Kui näete probleeme ette ja vaatate tulevikku, siis olete teinud autopargi haldajana kõik, mis teie võimuses – ja see tasub end ära.

 

Autopargi vargusvastane kava aitab teil teha hädaolukorras kindlaid otsuseid. Seepärast tasubki investeerida tehnoloogiasse, mis aitab kiiresti ja vaevata reageerida enne, kui kahju muutub liiga suureks.

 

Fleet Complete’i Fleet Tracker võimaldab hallata inventari digitaalselt, määrata objekti raadiust (Geofence) ja jälgida oma vara reaalajas. Kui soovite kindlustada oma autopargi varguse ja muude õigusrikkumiste vastu, küsige meilt Fleet Complete’i tutvustavat demo.

 

Kui teil oli sellest artiklist kasu, jagage seda alltoodud lingi abil sotsiaalmeedias.



Related Articles