Ecofleet on “Aasta uuendaja 2017” nominent

Ecofleet on esitatud EASi poolt korraldataval Ettevõtluse auhind 2017 “Aasta uuendaja” kategooria kandidaadiks. Ettevõtluse auhind on oma pika ajalooga kõige prominentsem riigipoolne tunnustus ettevõtetele. Konkursi eesmärk on edendada ettevõtlust ja ära märkida Eesti kõige ambitsioonikamaid ettevõtteid. Ecofleeti meeskonnal on hea meel, et meid on konkursile esitatud ja siin on lugu, miks me finaali saime.

Taust 

Kuigi IoT ehk Asjade Internet on hetkel kuum teema, on Ecofleet sellega tegelenud juba viimased 10 aastat. Ecofleeti jaoks on Asjadeks peamiselt autod. 8 aastat tagasi oli süsteemis vaid mõnisada autot, tänaseks päevaks on meie hallata juba pea 80 000 liikuvat objekti ja see arv kasvab pidevalt. Lahendused, mis kunagi töötasid, ei rahulda enam ülemaailmse haardega teenuse klientide vajadusi, seega tuli teha muudatusi.

Innovatsioon Ecofleetis

Pikka aega oli Ecofleeti rakendus justkui Šveitsi taskunuga, kus on mitu kasulikku tööriista kokku pandud. Mida aeg edasi, seda rohkem tööriistu ehk mooduleid juurde lisati. Mingil hetkel olime jõudnud punkti, kus Ecofleeti rakendus oli mõeldud väga erineva vajadusega klientidele – lihtsast GPS-sõidupäevikust kuni väga kõrgetasemelise autopargi ja tööülesannete haldamiseni. Üks süsteem ei saa nii erinevaid vajadusi 100% rahuldada – meie Šveitsi taskunuga oli liiga paljude erinevate tööriistadega üle koormatud.

Me tahtsime pakkuda kõigile klientidele parimat kasutuskogemust ja uuendusena hakkasime oma Ecofleeti süsteemi eraldi tükkideks tegema. Esimene tulemus on juba Skandinaavias näha – seal äärmiselt populaarne GPS-sõidupäevik muudeti omaette teenuseks ja sai eraldiseisva kaubamärgi Autolog. See on lihtne ja mugavalt kasutatav teenus, et oma töösõite automaatselt kirja panna. Kasutajakogemus on keskendunud ainult ühe vajaduse rahuldamisele ja kliendid on rahul. Innovatsiooniprotsess käib edasi, meil on plaan oma tooteid veel kasutaja jaoks lihtsustada ning laiema tootevaliku välja pakkuda.

Kandidaadiks esitamine

Meie pingutusi on märgatud ja tundub, et Ecofleet liigub õigel teel, seetõttu olemegi Ettevõtluse Auhind 2017 konkursi Aasta uuendaja kategooria finaalis. Nii et pöidlad pihku – võitja selgub juba 5. oktoobril auhinnagalal (otseülekanne ETVs kell 21:40).

Related Articles